Wat anderen van ons vinden

Michiel  is niet alleen een groot kenner van Whisky maar ook een bevlogen en eloquent spreker die ons met zijn soms hilarische anekdotes probleemloos een hele avond wist te boeien. Hij putte daarbij uit zijn lange ervaring als kenner, proever, verzamelaar en wereldreiziger en nam ons mee op een ontdekkingstocht langs stokerijen, beurzen en Whisky fanaten. We mochten proeven van een aantal buitengewone Whisky’s uit Michiel’s persoonlijke verzameling en kregen daarmee een unieke kans om kennis te maken met flessen die voor de gewone sterveling misschien soms net buiten bereik liggen. Maar na een avond met Michiel ga je misschien toch eens je Whisky-budget naar boven bijstellen… Kortom: zeer genoeglijk, gezellig en leerrijk!

 

Namens Beteor Adviesorganisatie

Diem Wolff

_______________________________________________________________

De meeste zakelijke netwerk ontmoetingen vinden plaats in helverlichte vergaderruimtes en zakelijke restaurants. Wij wilden dat graag anders doen. In de donkere dagen voor Kerst hebben wij jarenlang Whisky Nosing & Tastings georganiseerd onder leiding van de befaamde Whisky kenner Michiel Wigman. Met een select gezelschap kwamen we bij elkaar in de middeleeuws aandoende gewelven van De Witte Os in Zeist. Natuurlijk om te proeven van een aantal top Whisky’s, maar vooral ook om met elkaar in gesprek te komen. 

In de met kaarsen verlichte ruimte wist Michiel ons iedere keer weer te boeien met zijn onvergetelijke verhalen, fijnzinnige humor en smaakvolle anekdotes. Als gastheer ziet hij er op toe dat de genodigden niet alleen genieten van het goede van land en zee, maar ook tijd en plaats hebben om met elkaar ongestoord te spreken en van gedachten te wisselen.

Onze Whisky Nosing and Tastings groeiden uit tot een jaarlijkse terugkerend hoogtepunt. Een ontmoeting waarbij men soms als vreemden binnentrad, maar altijd als vrienden weer huiswaarts keerde met de taxi’s die voor dat doel gereed stonden. Michiel bedankt voor de vele genoeglijke en onvergetelijke uren! 

J. v.d. V
Namens een van de grootbanken in Nederland


Mijn eerste kennismaking met Michiel dateert van 2005, ik was toen pas besmet met de whiskymicrobe en besloot het Lindores whiskyfestival in Oostende bij te wonen.

Daar stond de Dutch Connection (Michiel en Bert Vuik) met een tafel vol lekkers. In de loop van de volgende jaren ontmoette ik Michiel regelmatig op whiskyfestivals, en steeds werd het festival afgesloten aan de tafel van Michiel. De kans om kennis te maken met beroemde en beruchte whisky’s bleek een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij te hebben.

De gezelligheid en de goede uitleg van Michiel droegen hier uiteraard ook aan bij ;-).

Ik werd steevast verwelkomd met de vraag, Steven, heb je dit al geproefd? En altijd wist Michiel mij te verassen met al dan niet oude pareltjes.

Uit die fijne ontmoetingen groeide het idee om Michiel eens te vragen om een tasting te doen voor onze whiskyclub The Finest Notes.

Michiel stemde in, en de rest is geschiedenis…

Het bezoek van Michiel werd een jaarlijks traditie waar rijkhalzend door onze leden naar uitgekeken werd.

We proefden fantastische whisky’s en de drams werden begeleid door deskundige uitleg en fijne anekdotes uit het whiskywereldje.

In meer recente jaren wist Michiel ons ook te verassen met nieuwe flessen, de ‘Future classics’ zoals hij ze noemt. Michiel weet ze steeds te vinden!

Michiel is een garantie voor een lekkere en fijne whiskyactiviteit!

Steven Du Chateau
Voorzitter whisky club The Finest Notes uit België