Wat ons bezielt

Dutch Whisky Connection bestaat als clubje hobbyisten al ruim 20 jaar. Een aantal mensen verzamelden en ruilden flessen en drams. Vooral Ardbeg, Longmorn, Springbank, en Laphroaig, maar uiteindelijk vooral wat erg lekker was.

Veel samen proeven en kennis uitwisselen in binnen en buitenland. Zo bouwden we een netwerk op van kennis en smaak. We leerden dat whisky’s drinken door erg veel factoren werd en wordt beïnvloed. Emotie staat boven aan. Maar ook wat je hebt gegeten, gedronken, het tijdstip van de dag, je conditie etc. Het werd meer dan een hobby die uit de hand liep, het werd passie!

En passie moest gedeeld worden met lotgenoten. Vandaar uit ontstond een trektocht door heel Europa die vrijwel 20 jaar heeft geduurd. Overal weer verbinden van passie en hobby, van smaak en kennis.

Ik durf de stelling aan dat wij gelukkig zijn geweest. Gelukkig vanwege het feit dat we in de tijd dat het qua prijzen nog kon veel, zeer veel geproefd hebben. Drams die op dit moment niet meer te vinden zijn of slechts toegankelijk voor een zeer klein aantal mensen. Dat brede ervaringsgegeven heeft een zeer intense en ruime referentie doen ontstaan.

Er zijn zoveel verschillende whisky smaken dat er vrijwel voor iedereen iets bij zit dat hij of zij lekker vindt. En dat laatste is waar het om gaat. Lekker of niet zo lekker. De rest van alle verhalen zijn secundair.

Ik ben ervan overtuigd geraakt dat je nooit kunt zeggen dat de producten van de ene distilleerderij lekker zijn en die van de andere niet. Je kunt hooguit de whisky uit het ene vat lekker vinden en die uit de andere niet.

Zo geldt dat ook voor vele andere drankjes. Daarom ben ik ook gaan ontdekken dat oudere grappa, oudere brandy, armagnac en andere rariteiten zeer de moeite waard kunnen zijn.

Voor alles op deze website geldt: Het er allen op als ik het lekker vind. Mijn smaak, opgebouwd in meer dan 25 jaar samen met een aantal mensen die mij continue hebben geïnspireerd en geleerd.

Daardoor onderscheidt Dutch Whisky Connection zich van andere shops. U zult hier nauwelijks iets aan treffen dat in de reguliere handel (nog) te koop is. Wat treft u wel aan:

Whisky en enkele andere dranken die binnen mijn smaakpatroon vallen en ik met passie kan aanbevelen.

Verder bied ik op deze website een aantal diensten aan die voortvloeien uit mij passie en kennis van de whiskywereld.

Ik hoop dat we elkaar op festivals of masterclasses over de hele de wereld blijven ontmoeten, want het genieten en drinken van die mooie drankjes is volgens mij de beste manier tot verbinden met elkaar