Overige Dranken

Ik heb geleerd dat er naast whisky vele dranken zijn die zeer de moeite waard zijn om te proeven en te drinken. Zoals bij whisky zijn wij in het bijzonder geïnteresseerd in de oudere of meer bijzondere drankjes. Om het overzicht een beetje te houden beperken wij ons voorlopig hoofdzakelijk tot Armagnac, Grappa en Brandy.

Bij Armagnac zult u vooral die armagnac aantreffen die iets meer alcohol heeft dan gebruikelijk. Komend vanuit de whisky wereld spreken die me meer aan dan die met 40%, ze hebben dan (voor mij) meer power en karakter. De Brandy’s zijn zachter, maar vooral de oudere hebben een veel intensere smaak dan die van de laatste tientallen jaren.

De grappa’s heb ik leren drinken dankzij een aantal vrienden die mij de eerste “drinkbare grappa” gaven. Daarvoor had ik alleen die bij het bekende Italiaanse restaurant als afsluiter proberen te drinken. Oude grappa die destijds al langer op hout heeft gelagerd, of kwaliteitsproducten van met name Bocchino of Villa Varda. (Ik laat me echter graag overtuigen door andere top grappa’s)

Overig:
Uiteraard heb ik gedurende de jaren enkele naar mijn idee leuke oudere flessen ontdekt. Heb bij deze echter de droeve plicht te melden dat ik ze (in tegenstelling tot vrijwel alle andere zaken die in mijn webshop te koop zijn) niet allemaal heb gedronken en dus niet weet hoe ze (zouden) smaken.